El bloc dels docents del s.XXI

Aquest bloc neix per la necessitat de canviar la metodologia a les aules per treballar per competències bàsiques i per garantir l'aprenentatge significatiu dels nostres alumnes. Teòrics i polítics parlen d'educació però nosaltres volem conèixer les experiències dels docents ja que, a la fi, són els vertaders experts que viuen el dia a dia a l'aula i són els que perceben els resultats. Tothom té cabuda aquí, des d'aquells docents més innovadors, fins a aquells que afronten aquest canvi com l'escalada d'una muntanya.Per participar-hi contacteu amb gosanje@gmail.com

A la recerca de l'Aprenentatge Significatiu

dimarts, 29 de març del 2011

Avui els alumnes de 6è hem fet una visita al Parc d'Educació Vial de Sta. Gertrudis.
Dos agents de la Policía Local ens han fet una xerrada i un test previ de normes de circulació.
Després, els alumnes han circulat per un recorregut amb molts senyals de trànsit amb bicicletes i amb cars.
Quan faltava poc per acabar, comentàvem amb els policies que era una llàstima que activitats com aquesta es facin tans sols una volta en sisè i altra en primer d'ESO, de forma que no tinguin una continuïtat.
Això m'ha fet pensar i, tornant en l'autobús, parlant amb na Loli (la nostra PT) li he comentat que ho hauríem d'ampliar a l'escola. Així, hem decidit que, com vaig treballar la geometria i les unitats de mesura, podem elaborar a l'aula els diferents senyals amb els instruments necessaris i elaborar un recorregut a escala.
Finalment, per fomentar la responsabilitat, els alumnes de sisè poden explicar als de 1r cicle la importància de respectar les normes de trànsit i el significat dels diferents senyals, i els muntaran el recorregut elaborat al pati i s'encarregaran de que respectin les normes.
De la mateixa forma, els alumnes de 1r cicle treballaran els continguts de geometria referents al seu nivell.
A veure com surt. ;)

1 comentaris:

Pepín ha dit...

Molt bona la idea de ensenyar a d´altres el que has aprés , així t´adones que ho saps .