El bloc dels docents del s.XXI

Aquest bloc neix per la necessitat de canviar la metodologia a les aules per treballar per competències bàsiques i per garantir l'aprenentatge significatiu dels nostres alumnes. Teòrics i polítics parlen d'educació però nosaltres volem conèixer les experiències dels docents ja que, a la fi, són els vertaders experts que viuen el dia a dia a l'aula i són els que perceben els resultats. Tothom té cabuda aquí, des d'aquells docents més innovadors, fins a aquells que afronten aquest canvi com l'escalada d'una muntanya.Per participar-hi contacteu amb gosanje@gmail.com

Posa una wiki a la teva aula

dimecres, 27 d’abril del 2011


Hola, som na Patri, tutora de 4rt A al CEIP Guillem de Montgrí, me sap greu no haver-me presentat abans, aqui teniu una experiència TIC a l'aula, la qual pens que val la pena introduïr a un moment determinat.

Fa uns mesos vaig presentar una wiki a l'aula, parcialment definida. Pretenia que els alumnes se poguessin familiaritzar amb l'edició de conceptes de manera grupal, manifestant en un primer moment a un debat a l'aula, amb la finalitat de treballar l'entramat de conceptes "hiperenllaçats" a aquesta wiki tan inicial i primitiva.



Alguns companys, en especial el nostre coordinador TIC (en Pepín ;), comentaren la possibilitat d'aplicar-la a l'aula assumint la seva funcionalitat i dificultats. No ho vaig veure clar, la dinàmica definida per la programació i disponibilitat horaria angoixaven, fins que passat un temps, els alumnes se mostraren molt interessats a iniciar la seva pròpia wiki des de l'inici fins al seu final, amb motiu d'una proposta metodològica de l'àrea de Coneixement del Medi.

Aquest nivell de compromís va generar la motivació suficient com per dur a termini tan bona idea. ¿Qui millor que l'alumne pot arribar a fer-se responsable de la seva pròpia feina?. Comprovat, no n'hi ha millor motor que el propi, mogut per l'energia motivada del resultat configurat pel propi alumnat.

Per aquests motius i més que hores d'ara me fugen.... Posa una wiki a la teva aula, orienta, experimenta, rectifica, demostrem que l'errada és la base de l'aprenentatge.

I sobretot, anímat a fer la vostra wiki!

Postdata: No he definit que és un espai wiki perquè tu, com tots els nostres alumnes, tens dret a descobrir-ho amb els teus mitjans. Comença a investigar... ara pot ser un bon moment!.

Wiki d' aula projecte de medi

Gràcies i bon final de 3er trimestre!

3 comentaris:

Especialista Educació Física ha dit...

Enhorabona Patri per la feina feta, els interrogants i dificultats que tenies al principi d´engegar aquest projecte eren molt grans i ara veient el resultat i la resposta d´alumn@s de 4t encara és més sorprenent . El que han aprés en tot el procés justifica el haver navegat per un mar de dubtes. Visca les TIC i les TAC

Gosanje ha dit...

Patri, m'ha semblat una feina molt interessant. El resultat aconseguit és fantàstic.

M'agrada especialment que hagis destacat que la motivació dels alumnes per dur-la a terme és el millor motor. TENS TOTA LA RAÓ.

Tutoria de 4t EP ha dit...

ueps!!! Pepín!!! crec que aquesta setmana no l'oblidaré a la vida! crec que hauriem de compartir la bona notícia blocaire, estic contenta al cub! gràcies per tot el recolzament Pepín, ets molt gran!

Gosanje, com dius, sense la feina dels petitons no surt la feina gran, ells no ho saben però m'ensenyen tant al llarg del curs, que fins i tot m'han demostrat que podem fer una wiki tot sols!