El bloc dels docents del s.XXI

Aquest bloc neix per la necessitat de canviar la metodologia a les aules per treballar per competències bàsiques i per garantir l'aprenentatge significatiu dels nostres alumnes. Teòrics i polítics parlen d'educació però nosaltres volem conèixer les experiències dels docents ja que, a la fi, són els vertaders experts que viuen el dia a dia a l'aula i són els que perceben els resultats. Tothom té cabuda aquí, des d'aquells docents més innovadors, fins a aquells que afronten aquest canvi com l'escalada d'una muntanya.Per participar-hi contacteu amb gosanje@gmail.com

The Finland Phenomenon

dilluns, 10 d’octubre del 2011


Avui voldria compartir amb tota la comunitat educativa que segueix aquest bloc, un vídeo tan intens com curt. Tony Wagner acaba de realitzar un vídeo, que només està disponible previ pagament, sobre el sistema educatiu finlandès. Per sort, s'ha fet un trailer, disponible en obert, que és suficiente per fer-nos pensar.

El país amb millors resultats educatius és precisament el país que té un sistema educatiu més flexible: horaris més reduïts, sense tests estandaritzats per avaluar, i sobretot, amb molt de treball en equip.

El missatge és ben clar: cal que transformem radicalment el nostre sistema educatiu per respondre a les necessitats de l'educació dels joves del segle XXI.

Crec que no fan falten més paraules ...

1 comentaris:

Pepín ha dit...

És un bon punt de partida per pensar en el canvi, per on començar? treball en equip ?